Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Θάσο (βίντεο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Θάσο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Θάσος, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία τουλάχιστον πύρινα μέτωπα έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εκατοντάδες εθελοντές και κάτοικοι στη Θάσο, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στις κοινότητες Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση πολλών εστιών στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα οι φωτιές να επεκταθούν επικίνδυνα, ενώ λίγο έλειψε να φλόγες να περικυκλώσαν τα χωριά.

Τελικά, χάρη στον συντονισμό των επίγειων δυνάμεων, τα μέτωπα περιορίστηκαν αισθητά, χωρίς να χρειαστεί οι τοπικές Aρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση χωριών και οικισμών.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν και πάλι ρίψεις νερού και σύμφωνα με την πυροσβεστική όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο τονίζεται πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ αναβάλλεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση, δεδομένου ότι πολλές σχολικές μονάδες, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται κοντά σε πύρινα μέτωπα.

Ο αγιασμός στα σχολεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τέταρτη και αφού πρώτα επανεκτιμηθεί η όλη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη Θάσο, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και θα έχει συναντήσεις με τη δημοτική Αρχή και φορείς του νησιού.

Σχετικά άρθρα