Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θάσος, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Θάσος, την ίδια ώρα που το σύνολο σχεδόν των εναερίων πυροσβεστικών μέσων της χώρας, καθώς και σημαντικές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στο νησί το πρωί του Σαββάτου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν εννέα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Από το πρωί του Σαββάτου

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Στο νησί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και τοπικών φορέων για την εκτίμηση της κατάστασης, με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Σχετικά άρθρα