Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόλαση φωτιάς στη Θάσο: Κάηκαν σπίτια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Κόλαση φωτιάς στη Θάσο: Κάηκαν σπίτια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θάσος, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Για δεύτερη μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα στη Θάσο σε τέσσερα μέτωπα, με τους δυνατούς ανέμους να έχουν κωπάσει κάπως σήμερα.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως ήδη έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός τουλάχιστον δέκα σπίτια στα χωριά Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι με την πυρκαγιά πλέον να απειλεί τον οικοσμό Θεολόγο.

Την ίδια στιγμή, εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Ένας εποχικός πυροσβέστης υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι του και χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται.

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές, πιθανό από κεραυνούς.

Στο νησί επιχείρησαν χτες Σάββατο συνολικά 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν συνολικά 8 εναέρια μέσα (4 καναντέρ, 2 πετζετέλ, και 2 ελικόπτερα).

Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.

Σήμερα, στη δύσκολη επιχείρηση συμμετέχουν 170 πυροσβέστες, με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές και 36 στρατιώτες μαζί με 11 οχήματα από δήμους. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχετικά άρθρα