Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βούλιαξε” η Δυτική Ελλάδα από τη δυνατή βροχή (φωτο + βίντεο)

“Βούλιαξε” η Δυτική Ελλάδα από τη δυνατή βροχή (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Καιρός, Καταιγίδες, Πύργος, Φωτογραφίες,

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά στην Δυτική Ελλάδα με τις περισσότερες περιοχές να έχουν πληγεί από τα τερτίπια του καιρού.Η δυνατή βροχή που ξέσπασε από τα ξημερώματα της Τρίτης μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ ο άνεμος ήρθε να ολοκληρώσει αυτά που δεν κατάφερε η νεροποντή, προκαλώντας υλικές ζημιές ακόμη και σε σπίτια.

Δύο ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» το απόγευμα της Τρίτης το Κατάκολο ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από τις άγριες διαθέσεις του καιρού ήταν η Κυλλήνη , ο Πύργος ,το Κατάκολο όπως και αρκετές περιοχές της Ηπείρου στις όποιες οι κάτοικοι έζησαν πρωτόγνωρες εικόνες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Να σημειωθεί ότι στον Πύργο χρειάστηκε να κοπούν πέντε δέντρα ενώ έγιναν συνολικά 150 κλήσεις στη Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από τις οποίες το σώμα κατάφερε να αντεπεξέλθει σε 32 καθώς αρκετά υπόγεια καταστήματα πλημμύρισαν. Επίσης, έγιναν δύο κλήσεις για παροχή βοήθειας.

VROXES DYTIKI ELLADA

V3

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Ακόμη περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Όπως είπε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, η περιφέρεια μαζί με το δήμο, έχουν διαθέσει μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να καθαρισθεί το οδικό δίκτυο, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Παράλληλα, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από νέες βροχοπτώσεις, μέσα στις επόμενες ώρες».

Όσον αφορά το κύμα κακοκαιρίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «ήταν τόσο έντονη η βροχόπτωση, που εάν δεν είχαμε προχωρήσει εγκαίρως σε καθαρισμούς χειμάρρων και αποστραγγιστικών καναλιών, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη».

Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές προκάλεσαν και τεχνικά προβλήματα όπως στην Πάργα, η οποία έχει μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα.

Μπροστά σε ένα εντυπωψσιακό φαινομενο βρέθηκαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες σήμερα το πρωί στο Λαγανά Ζακύνθου, όπου είδαν ανεμόστρόβιλο στη θάλασσα.

VROXES

VROXES KAKOKAIRIA

Στο Καραβοστάσι καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ,με το νερό της βροχής να φτάνει τα 135 mm

Πλημμύρισαν οι εργατικές κατοικίες οδού Κατακόλου

Μετά το 2012 οι εργατικές κατοικίες της οδού Κατακόλου στον Πύργο πλημμύρισαν και πάλι. Οι κάτοικοι στην περιοχή βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπω και πάλι το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται.

5

Στο μεταξύ σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 5 και διήρκησε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την “λίμνη” τα αυτοκίνητα.

Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

vroxes kakokairia

8

6

Σχετικά άρθρα