Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι ενδιαφέρονται και τι δίνουν για να αγοράσουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ

Ποιοι ενδιαφέρονται και τι δίνουν για να αγοράσουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

Τους υποψήφιους μνηστήρες που μπαίνουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει το Reuters.

Ιταλικοί σιδηρόδομοι

Δεσμευτική προσφορά στη διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (την εταιρεία συντήρησης τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού) αναμένεται να καταθέσουν οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο  θεωρείται λιγότερο πιθανή μια συμμετοχή της αντίστοιχης Ρωσσικής RZD.

Τον περασμένο Απρίλιο, η ελληνική κυβέρνηση είχε λάβει μη δεσμευτικές προσφορές από την Ιταλική FS (Ferrovie dello Stato – Κρατικοί Σιδηρόδρομοι), την Ρωσική RZD αλλά και την ελληνική κατασκευαστική εταιρία ΓΕΚ Τέρνα.

Οι πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι οι Ιταλοί είναι πολύ πιθανό να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά την Τετάρτη, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν οι Ρώσοι, οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στη διαδικασία.

Οσο για την ΓΕΚ Τερνα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν φάνηκε να επιδεικνύει ενδιαφέρον και επομένως εκτιμάται ότι δεν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά. Πάντως, η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει την Τετάρτη στις 17.00.

«Πιστεύω ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης» είπε μια πηγή στο Reuters. Η Ελληνική πλευρά δεν έχει εκφράσει συγκεκριμένες προσδοκίες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά πηγές που πρόσκεινται στην διαδικασία αναφέρουν ότι το τίμημα θα κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO μαζί.

Σχετικά άρθρα