Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ασθενή με κορονοϊό, αναζητείται ακόμα ο οδηγός ταξί

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ασθενή με κορονοϊό, αναζητείται ακόμα ο οδηγός ταξί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη της Καμήλας (MERS), ΚΕΕΛΠΝΟ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μετά τη διάγνωση ασθενούς με ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό.

Ο 69χρονος άνδρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αναζητείται ακόμη ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη στις 17 Απριλίου, προκειμένου να υποβληθεί κι αυτός στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ της 18/4/2014, το ΕΚΕΠΥ ενημερώνει ότι ο ασθενής που πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό ( MERS), νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο, σε Ειδική Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή. Επικαιροποιημένες οδηγίες για την συγκεκριμένη νόσο, έχουν σταλεί σε όλα τα Νοσοκομεία από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ., για περαιτέρω εγρήγορση ( www keelpno.gr). Το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει την ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας παρακαλείται ο οδηγός ΤΑΞΙ που μετέφερε τον ασθενή ως ταξιδιώτη, από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην περιοχή Αμφιάλης Κερατσινίου μεταξύ των ωρών 14:30 – 16:30 της 17/4/2014, να επικοινωνήσει με το Κ/ΕΠΙΧ – ΚΕΕΛΠΝΟ στα τηλέφωνα: 210 5212054 & 210 5212000»

Ο 69χρονος άνδρας ζούσε και εργαζόταν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία. Όσοι ταξίδεψαν μαζί του και ήταν σε κοντινές θέσεις στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία στην Αθήνα έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύζυγό του. Οι εξετάσεις που της έγιναν βγήκαν αρνητικές, αλλά αναμένεται να γίνει και δειγματοληπτικός έλεγχος στο αίμα της.

Σχετικά άρθρα