Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο Π. Φάληρο – στη δημοσιότητα φωτογραφίες της «κινητής γιάφκας»

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο Π. Φάληρο – στη δημοσιότητα φωτογραφίες της «κινητής γιάφκας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Αυτοκίνητο Γιάφκα, Τρομοκρατία,

Βαλλιστική εξέταση διενεργήθηκε στα πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ που εντοπίστηκάν το απόγευμα του Σαββάτου κρυμμένα μέσα σε κλεμμένο Ι.Χ. στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αγίας Κυριακής.

Από την εξέταση προέκυψε ότι τα 3 καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια. Στο μεταξύ στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες από τα ευρήματα.

5

Το «αυτοκίνητο γιάφκα» είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου από την περιοχή της Κερατέας και τις μεσημεριανές ώρες έγινε έλεγχός του από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

2

Το ασημί Opel Astra έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχε τεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπό παρακολούθηση από Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική. Το μεσημέρι του Σαββάτου επιχειρήθηκε έλεγχός του από κλιμάκιο αστυνομικών του Τ.Ε.Ε.Μ. με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Η περιοχή αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου που αποκάλυψε την ύπαρξη βαρέως οπλισμού στο εσωτερικό.΄

6

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέσα στο όχημα, βρέθηκαν 4 βλήματα RPG με ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς και έναν εκτοξευτήρα, 4 αμυντικές χειροβομβίδες τύπου F1 με ισάριθμους πυροδοτικούς μηχανισμούς, 3 καλάσνικοφ με 7 γεμιστήρες, σφαίρες και δυο κοντάκια, καθώς και γάντια και κουκούλες.

4

3

Σχετικά άρθρα