Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στις Βρυξέλλες

Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Γιώργος Γραμματικάκης, Ευρωβουλευτές, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μαθητές,

Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας βρίσκονται οι 50 Έλληνες μαθητές λυκείων που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση των Ελλήνων ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Γ. Γραμματικάκη, οι μαθητές έφθασαν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες από απομακρυσμένες και φτωχές περιοχές της Ελλάδας (Τήλο, Άγραφα, Δράμα και Έβρο) και επρόκειτο να επιστρέψουν την Τετάρτη.

«Είναι όλοι ψύχραιμοι και ακολουθούν τις οδηγίες των ιθυνόντων», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Γραμματικάκης ο οποίος βρίσκεται αυτήν την ώρα μαζί με τα παιδιά στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρακολουθούν την Ολομέλεια. Ο ίδιος στέλνει μήνυμα στους γονείς των παιδιών που ανησυχούν, ότι είναι όλα καλά στην υγεία τους και η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο.

«Θα τους μιλήσουμε για την Ευρώπη. Και θα εξηγήσουμε σ΄αυτά τα παιδιά ότι όλες οι μεγάλες, αλλά και οι μικρότερες πόλεις, βρίσκονται πλέον υπό την απειλή της τρομοκρατίας μέχρι να αντιμετωπιστούν οι εστίες του κακού που βρίσκονται όμως μακριά από δω, στη Συρία και αλλού», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Γραμματικάκης.

«Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα που βρίσκονται εδώ και χαμογελούν. Σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες χαίρονται την καλή πλευρά της Ευρώπης», καταλήγει.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται και 14 μαθητές με δύο συνοδούς από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τους, όπου είναι ασφαλείς. Η αναχώρηση των μαθητών από τη βελγική πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα