Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδήλωση στην Κρήτη για τις γερμανικές οφειλές – πολεμικές αποζημιώσεις

Εκδήλωση στην Κρήτη για τις γερμανικές οφειλές – πολεμικές αποζημιώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστομένης Συγγελάκης, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Κατοχικό Δάνειο, Κρήτη, Ρέθυμνο, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Στέλιος Περράκης,

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλων και Χωριών της Ελλάδας και η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο:

Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 (ανήμερα της έναρξης της εισβολής της Ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα) από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

Ομιλητές:

Στέλιος Περράκης, Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Αναπληρωτής Πρύτανη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αριστομένης Συγγελάκης, Οδοντίατρος και Πολιτικός Επιστήμων, Μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Δικηγόρος – ιστορικός ερευνητής, Μέλος του Προεδρείου της Π.Ε.Δ.

Συντονιστής: Μάρκος Μαρινάκης, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

Θα υπάρξουν παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων και ενώσεων θυμάτων και συζήτηση με το κοινό.

Η διεκδίκηση των δίκαιων, ισχυρά τεκμηριωμένων και απαράγραπτων αξιώσεων μας από τη Γερμανία για «τις ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες», σύμφωνα με την πρόσφατη ομιλία του Γερμανού Προέδρου κ. Γκάουκ στους Λυγκιάδες, που υπέστη ο Ελληνικός Λαός κατά την περίοδο της Κατοχής επανέρχεται ορμητικά στο προσκήνιο, διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να θεωρήσουν το ζήτημα «λήξαν».

Η πρόσφατη συγγνώμη του Προέδρου της ΟΔΓ κ. Γ. Γκάουκ, δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας αλλά, αντίθετα, αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα, εθνικού, διεθνιστικού, οικουμενικού για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση δικαιοσύνης.

Η Κρήτη υπέφερε τα πάνδεινα από τη γερμανική τρομοκρατία, καταβάλλοντας το μεγαλύτερο αναλογικά φόρο αίματος σε όλη την Ευρώπη. Ο περήφανος Κρητικός Λαός, πάντα πρωτοπόρος στους πατριωτικούς και δημοκρατικούς αγώνες, πρωτοστατεί και σήμερα στον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στέλνοντας, παράλληλα, ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης του ναζισμού.

70 χρόνια μετά την Κατοχή, έχει, επιτέλους, έλθει η ώρα για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας του Ελληνικού Λαού. Μιας Θυσίας, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί! Ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο αισθανόμαστε αλληλέγγυοι, όπως και με κάθε Λαό, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση Δικαιοσύνης,. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Η γενναία Αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον Άξονα αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας! Και στην υπόθεση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να φέρει τη νίκη!
Γερμανικές Αποζημιώσεις: Ο Λαός παίρνει την υπόθεση στα χέρια του!

Σχετικά άρθρα