Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτογραφίες και βίντεο από το μεγάλο σεισμό στην Κεφαλονιά

Φωτογραφίες και βίντεο από το μεγάλο σεισμό στην Κεφαλονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργοστόλι, Βίντεο, Κεφαλονιά, Ληξούρι, Σεισμός, Φωτογραφίες,

Σε κατάσταση συναγερμού η Κεφαλονιά μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε στις 15.55 το μεσημέρι κοντά στο Ληξούρι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Με επίσημη ανακοίνωση του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει τον σεισμό στους 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ (8 χλμ. βόρειοανατολικά από το Ληξούρι και 6 χλμ. βόρεια από το Αργοστόλι Κεφαλλονιάς).

Όπως διαβάζουμε στο τοπικό e-kefalonia.net, τρεις ώρες μετά το μεγάλο σεισμό και ακόμη οι κάτοικοι του νησιού παραμένουν αναστατωμένοι, αφού συνεχίζονται αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους από 4,4 έως 3,5 Ρίχτερ.

vraxoi-kefalonia

Πολλοί πολίτες δεν μπαίνουν στα σπίτια τους και έχουν συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους, παρά το τσουχτερό κρύο.

Μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (χωριά του Ληξουρίου, αλλά και κάποια του Αργοστολίου), ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια και παλιά σπίτια.

Προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του νησιού λόγω κατολισθήσεων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλικής.

Στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου έχει μεταβεί με μικροτραυματισμούς μικρός αριθμός κατοίκων. Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν από πτώση αντικειμένων ή σπάσιμο τζαμιών.

argostoli_katastrofes1 argostoli_katastrofes2 argostoli_katastrofes3

Δείτε πλάνα του inkefalonia.gr λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό

Πανικός επικράτησε στο Νοσοκομείο με κάποιους από τους ασθενείς να μεταφέρονται από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονταν στο ισόγειο κτίριο της σχολής ΕΠΑΣ, στον παρακείμενο χώρο.

Έντονη ανησυχία και στο Γηροκομείο Αργοστολίου όπου, όπως θα δείτε και στα πλάνα, οι ηλικιωμένοι βγήκαν έξω.

Πανικός επικράτησε όμως και στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» του Αργοστολίου την ώρα του μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά. Εκείνη την ώρα διεξαγόταν ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΑΣ Κεφαλονιά – ΑΕΚ Κάτω Παναγιάς για την Β’ ΕΣΚΑ-Η.

Ο κόσμος μόλις αισθάνθηκε την ένταση του σεισμού άρχισε να τρέχει προς την έξοδο του κλειστού, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Το κλειστό Αργοστολίου έχει υποστεί κάποιες ζημιές εξωτερικά.

Ενημέρωση από το twitter στα hashtag #seismos #kefalonia

Σχετικά άρθρα