Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές: Οι μαρτυρίες των ελεύθερων πολιορκημένων κατοίκων της Ιερισσού

Ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές: Οι μαρτυρίες των ελεύθερων πολιορκημένων κατοίκων της Ιερισσού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελληνικός Χρυσός, Ιερισσός, Κατερίνα Ιγγλέση, Κρίτων Αρσένης, Σκουριές,

Τις δραματικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, αλλά και τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για το νερό, τον αέρα και το δάσος περιγράφει το 20λεπτο ντοκιμαντέρ στο οποίο μιλούν κάτοικοι της περιοχής (Γιάννης Βερβερίδης, Γιώργος Λαγόντζος, Κώστας Ευθυμίου, Ειρήνη Μάρκου, Δημήτρης Καλαϊτζής, Μελαχρινή Λιάκου), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση.

Το ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές γυρίστηκε με τη συνδρομή του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται για το δάσος τους, το νερό τους, τις θάλασσες, το οξυγόνο τους.

Όλη η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τις μαρτυρίες των κατοίκων, όλων των ηλικιών και κομματικών πεποιθήσεων, που μίλησαν για τα κίνητρα της συμμετοχής τους στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, αποκάλυψαν την αλήθεια κατά τη συζήτηση που συνδιοργάνωσαν χθες στην Ιερισσό οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι μάχονται για τη ζωή, για την υγεία των παιδιών τους, τη δυνατότητα να πίνουν καθαρό και επαρκές νερό, να αναπνέουν καθαρό αέρα και να μπορούν να παράγουν ασφαλή, υγιεινά και κερδοφόρα προϊόντα από τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες του τόπου, την αλιεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και τον τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο “Αγώνας για τη Ζωή” παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης”.

Σχετικά άρθρα