Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί το Πολυτεχνείο, ζητά να πληρωθούν οι διοικητικοί για τις μέρες που απήργησαν

Προκαλεί το Πολυτεχνείο, ζητά να πληρωθούν οι διοικητικοί για τις μέρες που απήργησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Σίμος Σιμόπουλος,

Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ζητά να πληρωθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος για τις μέρες που απήργησαν, διότι όταν επέστρεψαν στα καθήκοντά τους αναγκάστηκαν να δουλέψουν σκληρά για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η απεργία τους!

Την προκλητική αυτή πρόταση πρόταση υπέβαλε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου της Αθήνας προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος ζητεί να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, οι οποίοι είχαν επί μήνες απεργήσει, επειδή στη συνέχεια προσέφεραν υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ζητούν με απλά λόγια να μην περικοπούν οι μισθοί τους, επειδή μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την απεργία και από τις διαθεσιμότητες δούλεψαν σκληρά, για να καλύψουν τα κενά.

Το αίτημα υπέβαλε η Σύγκλητος στις 7 Μαρτίου με επιστολή προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, ζητώντας του να υπάρξει συνάντηση με τον πρύτανη του ιδρύματος Σίμο Σιμόπουλο για να συζητήσουν το πώς θα καλύψουν τις περικοπές, εξηγώντας, παράλληλα, γιατί αυτές δεν πρέπει να γίνουν.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως οι περικοπές για τις ημέρες της απεργίας ξεκίνησαν από τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια τονίζεται ότι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της λειτουργίας του ΕΜΠ συνέβαλε η υπερεργασία του προσωπικού.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως για αυτή την πρόσθετη εργασία δεν απαιτείται έξτρα αμοιβή, αλλά η Σύγκλητος ζητά οι κρατήσεις της απεργίας «να αντισταθμιστούν συνολικά και εις το ακέραιο από την υπερεργασία».

Σχετικά άρθρα