Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΕΓΕΣ: Κίνδυνος για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες

ΠΑΣΕΓΕΣ: Κίνδυνος για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Κοινοτικές Ενισχύσεις, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες,

Σαν κακό ξεκίνημα εκλαμβάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Ελληνικός οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων) από εμπορικές τράπεζες απευθείας στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του Κράτους.

“Η κίνηση αυτή, εγκυμονεί κινδύνους σχετικά με την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων διαφόρων προγραμμάτων στους Έλληνες αγρότες και στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (2007-2013), το οποίο ήδη παρουσιάζει μεγάλη υστέρηση (66% απορροφητικότητα στα σχέδια βελτίωσης και 26% απορροφητικότητα στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων).

Η επιτάχυνση – ολοκλήρωση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (2007-2013) προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι και η παροχή ρευστότητας στους αγρότες (σε μια χρονική στιγμή που προετοιμάζονται για τη νέα καλλιεργητική περίοδο) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού τομέα. Με αυτή την έννοια καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σχετικά άρθρα