Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο επικίνδυνους τζιχαντιστές στην Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο επικίνδυνους τζιχαντιστές στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Βέλγιο, Βερβιέ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Είναι επίσημο, δεν σηκώνει αμφιβολίες, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο τζιχαντιστές στην Αθήνα, οι οποίοι και σχετίζονται με τον πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί αυτό που γνωρίζαμε ήταν την ύπαρξη ενός τζιχαντιστή, που φερόταν ως αρχηγός του πυρήνα στο Βέλγιο, το οποίο αρχικά διέψευδαν οι βελγικές Αρχές και στη συνέχεια ζήτησαν την έκδοσή του.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι υπάρχει ταυτοποίηση των στοιχείων του 27χρονου Μαροκινού Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ως αρχηγού και χρηματοδότη του τζιχαντιστικού πυρήνα, εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα αν κατάφερε με κάποιο τρόπο να ξεγελάσει τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να γλιτώσει την πλήρη ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ένας ακόμη κατηγορούμενος για τρομοκρατική δραστηριότητα στο Βέλγιο συνελήφθη την Κυριακή.

Πρόκειται για 33χρονο Αλγερινό ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής μετά από παρακολούθηση, καθώς είχε εντοπιστεί από το Σάββατο σε περιοχή της Αθήνας.

Οι βελγικές Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ζήτησαν την έκδοση του 27χρονου και σύμφωνα με την αστυνομία το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του 33χρονου Αλγερινού, αφότου υπήρξε ενημέρωση των ελληνικών Αρχών προς την εισαγγελία του Βελγίου.

Να θυμίσουμε ότι ο τζιχαντιστικός πυρήνας ετοίμαζε πολλαπλά χτυπήματα εναντίον αστυνομικών και αστυνομικών τμημάτων σε όλο το Βέλγιο.

Οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις βελγικές ώστε να διερευνήσουν εάν υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται και άλλοι συνεργοί του στη χώρα μας, που να σχετίζονται, ενδεχομένως, με την επίθεση.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (18-01-2015) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 33χρονος Αλγερινός, σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο.

Ο 33χρονος Αλγερινός εντοπίστηκε προχθές (17-01-2015), σε περιοχή της Αθήνας, μετά από αίτημα συνδρομής, που διαβίβασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Αστυνομία, οι Βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής έρευνας.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (19-01-2015) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα έκδοσής του στο Βέλγιο.

Σχετικά άρθρα