Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγανές φωλιές καταΐφι με γαρίδες

Τραγανές φωλιές καταΐφι με γαρίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαρίδες, Καταΐφι, Μαγειρική, Ορεκτικά, Συνταγή,

Ένα ορεκτικό που θα συναρπάσει. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες από τις κατεψυγμένες!

Υλικά

1 πακέτο καταΐφι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
24 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 lime
1/2 του φλιτζανιού ρόκα
3 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Για τις φωλιές

Ξεπαγώνουμε το καταΐφι και συγχρόνως προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ανοίγουμε το καταΐφι, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και το τυλίγουμε με τα χέρια σας. Βάζουμε το καταΐφι σε μία αντικολλητική θήκη ενός ταψιού για μάφινς.

Πατάμε το καταΐφι με τα χέρια σας έτσι ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα και να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στο κέντρο, όπως ακριβώς είναι μία βάση για τάρτα. Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο.

Ψήνουμε τις φωλιές για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή να μην αρπάξουν από κάτω. Αφήνουμε τις φωλιές στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.

Για τη γέμιση

Προσθέτουμε στις γαρίδες 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα lime και το τσίλι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε τις γαρίδες για 5-8 λεπτά στο φούρνο.

Η σύνθεση

Βγάζουμε τις φωλιές από τις θήκες και προσθέτουμε σε κάθε φωλιά τη ρόκα, μια μικρή κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια γαρίδα και λίγο χυμό lime.

Σχετικά άρθρα