Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μας κυβερνάνε βλαμμένοι! Η Ούρσουλα θέλει να σκοτώσει τους λύκους επειδή της έφαγαν το πόνι – Τα κράτη μέλη της ΕΕ ξεκινάνε την εξόντωση

Μας κυβερνάνε βλαμμένοι! Η Ούρσουλα θέλει να σκοτώσει τους λύκους επειδή της έφαγαν το πόνι – Τα κράτη μέλη της ΕΕ ξεκινάνε την εξόντωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλογο, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λύκος, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησαν την Τετάρτη (25/9) σε μια άκρως αντιεπιστημονική απόφαση που δίνει το πράσινο φως για να αρχίσει η εξόντωση των λύκων με στόχο τη μείωση του πληθυσμού τους στην Ευρώπη.

Την πρόταση για να μειωθεί δραστικά η προστασία των λύκων προωθούσε προσωπικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τα κράτη μέλη συμπορεύτηκαν με την πρόταση και πλέον οι λύκοι στην Ευρώπη δεν θα είναι υπό «αυστηρή προστασία» αλλά υπό «απλή προστασία».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δίνεται το πράσινο φως για την εξόντωσή τους όταν κρίνεται πως είναι υπερβολικά πολυάριθμοι σε ορισμένες περιφέρειες.

Η πρόταση αυτή πρέπει τώρα να εγκριθεί στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βέρνης για την προστασία της άγριας ζωής, πριν από ενδεχόμενη τροποποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση ης Κομισιόν για την εξόντωση των λύκων είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και παγκόσμια κινητοποίηση από επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις με πάνω από 300.000 υπογραφές να έχουν συγκεντρωθεί μέσω Avaaz.

Στην Ελλάδα είκοσι περιβαλλοντικές οργανώσεις με επιστολής τους προς τον υπουργό ΠΕΝ, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση τα εξής:

– Να απορρίψει την πρόταση για υποβάθμιση του καθεστώτος προστασίας του λύκου. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινδυνεύει σοβαρά να δημιουργήσει προηγούμενο για άλλα είδη και να ανοίξει την πόρτα σε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία της ΕΕ για τη φύση»,

– Να οριστεί άμεσα συνάντηση του υπουργού ΠΕΝ με τους εκπροσώπους των Οργανώσεων, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το θέμα, πριν από την ημέρα που θα συναντηθεί το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΈ που θα λάβει σχετική απόφαση.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την διατήρηση του καθεστώτος προστασίας του λύκου, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, εκτός από την επιστολή τους προς την Ελληνική Κυβέρνηση, συνυπογράφουν αντίστοιχη επιστολή διεθνών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην σχετική διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών μέσω της πλατφόρμας Avaaz.

Την κοινή επιστολή υπογράφουν οι οργανώσεις:

-ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

-ARION

-ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS

-ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece

-Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife

-Elliniki Ornithologiki Etaireia

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

-Προστασία της Φύσης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης)

-Φίλοι Της Φύσης – Nature Friends Greece

-Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης

-Εταιρία Προστασίας Πρεσπών/ Society for the Protection of Prespa (SPP)

-Καλλιστώ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση

-Ecological Recycling Society – Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

-iSea

-Greenpeace Greece

-MEDASSET-Mediterranean Association to Save the Sea Turtles

-MedINA/ Mediterranean Institute for Nature and Anthropos

-MOm Greece

-The Green Tank

-WWF Greece

Η Ούρσουλα θέλει να εξοντώσει τους λύκους επειδή «έφαγαν» το πόνι της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρωτοστάτησε για τον περιορισμό της προστασίας του λύκου μέσα από την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού τους.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι λύκοι ευθύνονται για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.

Γιατί, όμως, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιμένει στον περιορισμό της προστασίας του λύκου παρά τις σφοδρές αντιδράσεις από τους επιστήμονες;

Πολλοί εκτιμούν ότι η σκληρή στάση της πρόεδρου της Κομισιόν συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του αγαπημένου της πόνι, της Ντόλι, από λύκο την 1η Σεπτεμβρίου του 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσίευμα του Politico τον Ιούνιο του 2024, έκανε αναφορά τόσο στον θάνατο της Ντόλι από λύκο όσο και στις αναφορές περί εκδικητικής συμπεριφοράς της προέδρου της Κομισιόν.

Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2022, όταν ένας μεγάλος γκρίζος λύκος έβγαινε από το δάσος δίπλα στο Beinhorn, έναν οικισμό με παλιούς αχυρώνες και χαριτωμένα ξύλινα σπίτια στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Ο αρσενικός λύκος εντόπισε την Ντόλι, ένα 30χρονο και πολυβραβευμένο πόνι το οποίο αν και βρισκόταν σε φάρμα με ηλεκτροφόρα περίφραξη, τελικά έπεσε θύμα του λύκου.

Μόνο που η Ντόλι ήταν το αγαπημένο πόνι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την πρόεδρο της Κομισιόν ένα χρόνο μετά να ανακοινώνει μέτρα για τον περιορισμό της προστασίας του λύκου στην ΕΕ και πολλούς υποστηρικτές του λύκου να κάνουν αναφορά σε εκδικητική συμπεριφορά της φον ντερ Λάιεν καθώς μέχρι τον θάνατο της Ντόλι από λύκο δεν είχε τεθεί θέμα να επιτραπεί το κυνήγι τους για τον περιορισμό του πληθυσμού τους.

Σχετικά άρθρα