Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To σχέδιο της NASA για να κατοικηθεί ο πλανήτης Άρης!

To σχέδιο της NASA για να κατοικηθεί ο πλανήτης Άρης!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Γη, Διάστημα, Πλανήτης Άρης,

Αποικίες, όπου οι άνθρωποι θα ζουν και θα εργάζονται εντελώς ανεξάρτητα από τη Γη, σχεδιάζει να φτιάξει μέχρι το 2030 στον πλανήτη Άρη η NASA.

Η NASA ανακοίνωσε το σχέδιό της για δημιουργία μόνιμων οικισμών στον κόκκινο πλανήτη. Χαρακτηρίζει μάλιστα την αποστολή “ιστορικό πρωτοποριακό εγχείρημα” και το παρομοιάζει με τους πρώτους αποίκους στην Αμερική και την προσελήνωση.

“Όπως με το πρόγραμμα Apollo, έχουμε ξεκινήσει αυτό το ταξίδι για όλη την ανθρωπότητα. Σε αντίθεση με το Apollo, πάμε για να μείνουμε. Η NASA μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα κάνει βήματα για να καθιερώσει την ανθρώπινη παρουσία πέρα από τη Γη. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να δουλεύουν και να ζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από τη Γη.

Κάθε ταξίδι στον Άρη θα διαρκεί πολλούς μήνες και μια ταχεία επιστροφή δεν αποτελεί επιλογή. Οι προσπάθειες που γίνονται σήμερα και μέσα στην επόμενη δεκαετία θα θέσουν τα θεμέλια για μια Γη Ανεξαρτησίας και παρατεταμένη παρουσία στο βαθύ διάστημα. Να ζεις και να δουλεύεις στο διάστημα απαιτεί να πάρεις ρίσκα και το ταξίδι αξίζει το ρίσκο”, σημειώνεται στην έκθεση “Journey to Mars”.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα συνεχίσει να συγκεντρώνει πληροφορίες από πειράματα πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ώστε τα πληρώματα να μπορούν να ζήσουν στο βαθύ διάστημα χωρίς προβλήματα υγείας από την ακτινοβολία και τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας.

Τα πρώτα πειράματα μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή γύρω από τη Σελήνη πριν ξεκινήσουν οι αποστολές να πηγαίνουν μακρύτερα. Στο τελικά βήμα θα δούμε επανδρωμένες αποστολές σε τροχιά γύρω από τον Άρη ή ένα από τα φεγγάρια του πριν τελικά βρεθούν στην επιφάνεια του Άρη και δημιουργήσουν αποικίες.

“Η NASA είναι πιο κοντά στην αποστολή Αμερικανών αστροναυτών στον Άρη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία μας”, σημείωσε ο Charles Bolden της NASA.

“Δημοσιεύουμε λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι μας στον Άρη και πώς ευθυγραμμίζουμε όλες τις εργασίες μας για την υποστήριξη αυτού του στόχου. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να συνεχίσουμε να συζητάμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μας με μέλη του Κογκρέσου και τους εμπορικούς και διεθνείς συνεργάτες μας, πολλοί από τους οποίους θα παραστούν στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο την επόμενη εβδομάδα”.

“Η NASA και οι συνεργάτες της εργάζονται καθημερινά για την εξεύρεση λύσεων ώστε να απαντηθούν ορισμένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρωπότητας για τη ζωή πέρα από τη Γη. Ήταν ο Άρης σπίτι για μικροβιακή ζωή; Είναι σήμερα; Θα μπορούσε να είναι ασφαλές σπίτι για τον άνθρωπο μια μέρα; Τι μπορεί να μας διδάξει για τη ζωή αλλού στο σύμπαν ή πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη; Τι μπορεί να μας διδάξει για το παρελθόν στη Γη, το παρόν και το μέλλον;” καταλήγει η έκθεση.

Ωστόσο, η NASA θα μπορούσε να έρθει δεύτερη, καθώς το πρότζεκτ μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Mars One σχεδιάζει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη και να δημιουργήσει μόνιμη αποικία μέχρι το 2027.

Σχετικά άρθρα