Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες δελφίνια σφάχτηκαν και φέτος στην Ιαπωνία

Εκατοντάδες δελφίνια σφάχτηκαν και φέτος στην Ιαπωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δελφίνια, Ιαπωνία, Σφαγή Δελφινιών,

Εκατοντάδες δελφίνια σφαγιάστηκαν και εφέτος στον όρμο του Ταΐτζί στην Ιαπωνία από τοπικούς ψαράδες, τηρώντας ένα έθιμο που εξοργίζει την παγκόσμια Κοινή Γνώμη.

Πρόκειται για μια παράδοση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την οποία ψαράδες και δύτες οδηγούν εκατοντάδες δελφίνια στα ρηχά νερά, στον όρμο του Ταϊτζί, και στη συνέχεια επιδίδονται στη σφαγή τους. Το Τόκιο υπερασπίζεται τη σφαγή των δελφινιών ως μέρος της αλιευτικής παράδοσής της χώρας.

Τα δελφίνια οδηγήθηκαν κοντά στην ακτή -και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες- με σκάφη και δίχτυα. Εκεί, αλιείς με στολές και μάσκες έδωσαν «μάχη» με τα θηλαστικά μέχρι να τα δέσουν από τις ουρές προκειμένου να μη διαφύγουν. Στη συνέχεια κάλυψαν το σημείο με ένα μεγάλο μουσαμά, δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα για να αρχίσει η σφαγή.

bloodbath

Σύμφωνα με την οργάνωση Sea Shepherd, γνωστή κυρίως για τις δραστηριότητές της εναντίον της φαλαινοθηρίας, πρόκειται για τη μαζικότερη θανάτωση απ’ όταν η ίδια άρχισε να καταγράφει την ετήσια σφαγή των δελφινιών στον όρμο. Εκπρόσωπος της οργάνωσης περιέγραψε την ανατριχιαστική διαδικασία. «Καρφώνουν ένα σιδηρολοστό στη σπονδυλική τους στήλη και τα αφήνουν να αιμορραγήσουν, να πνιγούν και να πεθάνουν».

«Μετά από ένα τραυματικό τετραήμερο αιχμαλωσίας στον όρμο, υπέστησαν μια βίαιη διαδικασία διαλογής, διαχωρισμού από την οικογένειά τους και τελικά σήμερα θανατώθηκαν», πρόσθεσε. Όπως διευκρίνισε, οι ψαράδες είχαν πρώτα ξεχωρίσει 52 δελφίνια, τα οποία θα κρατούσαν ζωντανά για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία, θαλάσσια πάρκα και άλλες επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους ήταν ένα μικρό δελφίνι με αλφισμό και η μητέρα του.

Οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στην Ιαπωνία καταδίκασαν τη μαζική σφαγή των δελφινιών κάνοντας λόγο για «τρομερό βασανισμό» των θηλαστικών. Από την πλευρά του εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης απέρριψε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η θανάτωση των δελφινιών είναι σύννομη με το διεθνές δίκαιο. Οι ίδιοι οι ψαράδες υπερασπίζονται την πρακτική ως μέρος της παράδοσής τους και χαρακτηρίζουν τους πολεμίους της υποκριτές, καθώς καταναλώνουν άλλα είδη κρέατος.

Σχετικά άρθρα