Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΕΘ: Καταστροφικές για την Ελλάδα οι εμμονές της τρόικας

ΒΕΘ: Καταστροφικές για την Ελλάδα οι εμμονές της τρόικας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Τρόικα,

Για καταστροφικές εμμονές της τρόικας σε βάρος της Ελλάδας, που έχει δώσει εξετάσεις σε πολλούς τομείς και τις έχει περάσει με επιτυχία, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο θρίλερ που εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να επιστρέψουν οι δανειστές της χώρας και να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση.

«Ο χρόνος γίνεται ολοένα πιο πιεστικός για τη χώρα με την τρόικα να εγείρει παράλογες αξιώσεις. Παράλογη και αναποτελεσματική απαίτηση των δανειστών είναι η αύξηση των κατώτατων συντελεστών ΦΠΑ, η οποία δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η αγορά έχει στραγγίξει, η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Είναι βέβαιο ότι ενδεχόμενες νέες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι με τις αξιώσεις αυτές δεν θα πληγεί μόνο ο τουρισμός που είναι από τους ελάχιστους κλάδους που παρουσιάζει άνοδο εν μέσω κρίσης, αλλά και άλλοι ευαίσθητοι τομείς.

«Δυστυχώς οι κύριοι της τρόικας δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να επαναφέρουν θέμα κατάργησης της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η τρόικα προσπαθεί να δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη σακατεμένη οικονομία της χώρας.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να δείχνει σθένος παρά το βασανιστικό δίλημμα μέτρα ή ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, ωστόσο θα πρέπει και η Ευρώπη να τηρήσει το λόγο της και να επιδείξει αλληλεγγύη, κάτι που μέχρι σήμερα, συχνά, επιμελώς λησμονεί», καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Σχετικά άρθρα