Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο 80 εκατομμυρίων ευρώ από στελέχη της Τρόικας!

Σκάνδαλο 80 εκατομμυρίων ευρώ από στελέχη της Τρόικας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τρόικα,

Σκάνδαλο που κόστισε στους φορολογουμένους δυνητικά πάνω από 80 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει το EU Οbserver σε σχέση με τις εργολαβίες που έχουν δώσει κρυφά και χωρίς διαγωνισμό τα στελέχη της τρόικας ανά κράτος σε μνημόνιο με γνωστές εταιρείες που παρέχουν χρηματοοικονομικές συμβουλές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εταιρείες όπως η BlackRock, η Αlvarez and Μarsal, η Pimco και η Oliver Wyman, παρείχαν συμβουλές για τη διάσωση των τεσσάρων χωρών που μέχρι χθες ήταν σε μνημόνιο, με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία εξασφάλιση από τη χρήση διαβαθμισμένων πληροφοριών για ίδιον όφελος.

Για παράδειγμα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Alvarez and Marsal έλαβε 2 εκατ. ευρώ για να δώσει τραπεζικές συμβουλές στην περίπτωση της Ισπανίας και 6,6 εκατ. ευρώ για ένα ραπόρτο που έγραψε για την Κύπρο.

Σε σχέση με την Ελλάδα το δημοσίευμα αναφέρει ότι η BlackRock έχει λαμβάνειν 12,3 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές Αρχές, έχει δώσει με τη σειρά της υπεργολαβίες σε άλλες παρόμοιες εταιρείες, δρα στην Ελλάδα υπό τον ψευδή εταιρικό τίτλο Solar και απασχολεί 18 οπλισμένους φρουρούς για να υποστηρίξουν το έργο της.

Στο μεγάλο ερώτημα “γιατί το κάνουν τρόικα και εταιρείες” απάντηση δεν έχει δοθεί. Το βέβαιο είναι, καταλήγει το δημοσίευμα, πως με αυτήν τους την εμπλοκή οι 12 περίπου πολύ μεγάλες εταιρείες συμβούλων έχουν διεισδύσει σχεδόν μονοπωλιακά στην Κοινοτική αγορά κι έχουν αποκτήσει προνομιακή πρόσβαση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες.

Σχετικά άρθρα