Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Κίνα και Ε.Ε. χειραγωγούν τα νομίσματά τους – Eπίθεση και κατά της Fed

Τραμπ: Κίνα και Ε.Ε. χειραγωγούν τα νομίσματά τους – Eπίθεση και κατά της Fed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ,

Κριτική προς την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ άσκησε για ακόμη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, στοχοποιώντας την επιλογή της Federal Reserve να προχωρήσει στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, o Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με την απόφαση της Fed για αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων.

Κάλεσε μάλιστα, τον Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, να «πράξει ό,τι είναι σωστό για τη χώρα».

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή του Πάουελ για αύξηση των επιτοκίων» τόνισε χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση στη Fed να «βοηθήσει περισσότερο την οικονομία».

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι η κριτική του θα κλιμακωθεί, εφόσον η κεντρική τράπεζα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ταχθεί επανειλημμένως εναντίον του ρυθμού ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια επιλογή υπονομεύει τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Το εύρος των αμερικανικών επιτοκίων κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 1,75% – 2,00%, με τη Fed να ετοιμάζεται για ακόμη μία αύξηση -η τρίτη για φέτος- τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, άλλωστε, έχει κάνει λόγο για τουλάχιστον τέσσερις συνολικά γύρους αυξήσεων εντός του 2018 και για τρεις εντός του 2019.

O Τραμπ αναφέρθηκε και στον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, τονίζοντας ότι διατηρεί μικρό καλάθι εν όψει των διμερών διαβουλεύσεων στην Ουάσιγκτον.

«Δεν περιμένω πολλά από τις συζητήσεις που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποιο «συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο» για τον τερματισμό της διένεξης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στο Πεκίνο, κατηγορώντας τις κινεζικές αρχές πως χειραγωγούν το γουάν, με στόχο να καθίσταται φθηνότερο έναντι του δολαρίου και να είναι ως εκ τούτου, πιο ανταγωνιστικό.

Σχετικά άρθρα