Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πώς η γερμανική Deutsche Bank κατάφερε να… «κονομήσει» από την βουτιά της τουρκικής λίρας!

Δείτε πώς η γερμανική Deutsche Bank κατάφερε να… «κονομήσει» από την βουτιά της τουρκικής λίρας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Αγορές Κεφαλαίου, Γερμανία, Τουρκία, Τράπεζα Barclays,

Οι traders της Deutsche Bank έκαναν την κρίση… ευκαιρία, αποκομίζοντας κέρδος από τις αναταράξεις, που πυροδότησε η κρίση στις διεθνείς αγορές και ειδικότερα από το σφυροκόπημα στα νομίσματα των αναδυόμενων.

Αντιθέτως οι traders της Barclays είχαν ζημίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων, traders του τμήματος επενδύσεων σταθερού εισοδήματος, οι οποίοι εστιάζουν σε συναλλαγές της περιοχής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, έβγαλαν κέρδη άνω των 10 εκατ. δολ. όταν η τουρκική λίρα έκανε τη μεγαλύτερη ημερήσια «βουτιά» των δύο τελευταίων δεκαετιών, ενώ συνολικά τις δύο εβδομάδες της μεγάλης αναταραχής είχαν κέρδος 35 εκατ. δολαρίων από τοποθετήσεις που πόνταραν σε πτώση του ενεργητικού της ευρύτερης περιοχής.

Στον αντίποδα trader χρέους της Barclays βρέθηκε στη λάθος πλευρά των «στοιχημάτων» και φέρεται να ήρθε αντιμέτωπος με ζημίες 19 εκατ. δολαρίων από τις απώλειες των τουρκικών ομολόγων.

Η Barclays σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει ετήσια έσοδα ύψους περίπου 100 εκατ. δολ. ετησίως από συναλλαγές ομολόγων αναδυόμενων αγορών της περιοχής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής.

Επισημαίνει δε ότι τα τουρκικά ομόλογα συνιστούν ένα πολύ μικρό μέρος των συναλλαγών.

Σχετικά άρθρα