Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ιταλικά ομόλογα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες -Φόβοι μετάδοσης της τουρκικής κρίσης

Τα ιταλικά ομόλογα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες -Φόβοι μετάδοσης της τουρκικής κρίσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Χρηματιστήριο,

Τα ιταλικά ομόλογα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες στις αγορές της Ευρωζώνης, καθώς η νομισματική αναταραχή στην Τουρκία πυροδοτεί φόβους για μετάδοση της κρίσης στα πλέον επισφαλή assets, μεταδίδει το Bloomberg.

Το spread του δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η χώρα του δεν θα γίνει στόχος κερδοσκοπικών επιθέσεων.

«Οι επενδυτές φεύγουν για ασφαλή καταφύγια και η περιφέρεια πλήττεται σκληρά.

»Η δήλωση του Ντι Μαιο δεν ήταν θετική, επειδή μοιάζει με τη ρητορική περί οικονομικού πολέμου που ακούγεται από την Τουρκία», δήλωσε ο Μάρτιν φαν Βλιετ, στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων της ING Groep NV.

Ντι Μάιο: Η χώρα δεν διατρέχει κίνδυνο επίθεσης από κερδοσκόπους

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υφίσταται κίνδυνος προσβολής της χώρας από κερδοσκόπους των Αγορών και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τη σταθεροποίηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης.

«Δεν βλέπω την κυβέρνηση να απειλείται από τον συγκεκριμένο κίνδυνο, αποτελεί περισσότερο μια ελπίδα της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Πρόσθεσε δε ότι αν «κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις Αγορές ενάντια στην κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορούμε να απειληθούμε».

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει επιθέσεις των κερδοσκόπων στις ιταλικές χρηματοπιστωτικές αγορές αυτό το μήνα, αλλά η χώρα έχει τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Σχετικά άρθρα