Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε επαγρύπνηση η κορυφαία τράπεζα της Ιταλίας για την τουρκική «βουτιά» – Τι αναφέρει

Σε επαγρύπνηση η κορυφαία τράπεζα της Ιταλίας για την τουρκική «βουτιά» – Τι αναφέρει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ιταλία, Τουρκία, Τράπεζες,

Η UniCredit, η κορυφαία τράπεζα της Ιταλίας και εκ των ευρωπαϊκών τραπεζών με σημαντική παρουσία στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι «δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη χώρα, όπου η ραγδαία υποτίμηση της λίρας οδηγεί σε βουτιά την αξία της τοπικής κοινοπραξίας της.

Στην έκθεση αποτελεσμάτων πρώτου εξάμηνου, που δόθηκε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα, η Unicredit, αναγνωρίζει ότι το μοντέλο της τουρκικής ανάπτυξης, που στηρίχθηκε στην ταχεία πιστωτική επέκταση, φτάνει στο τέλος του.

Η απότομη άνοδος στο κόστος δανεισμού τοπικών και ξένων τραπεζών οδηγεί σε επιβράδυνση των χορηγήσεων, σημειώνει η ιταλική τράπεζα, που βλέπει σήμερα τη μετοχή της να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Αποφεύγει πάντως να προσδιορίσει ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες για την ίδια.

Τις ρευστοποιήσεις πυροδότησε δημοσίευμα των FT που θέλει την ΕΚΤ σε αυξημένη επαγρύπνηση για την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η Unicredit, στην Τουρκία.

Το Berenberg υπολογίζει ότι η έκθεση δεν είναι τέτοια που να μπορεί να πυροδοτήσει κρίση στην Ευρωζώνη. Οι επενδυτές, ωστόσο, φοβούνται διάχυση των κινδύνων.

Σχετικά άρθρα