Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόβλεψη Τραμπ: Η αμερικανική οικονομία θα «καλπάσει» με 5%

Πρόβλεψη Τραμπ: Η αμερικανική οικονομία θα «καλπάσει» με 5%

Την πεποίθησή του ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα υπερβούν προσεχώς το 5% εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δείπνο, που παρέθεσε σε επιχειρηματίες, σε θέρετρο του Νιου Τζέρσι, όπου παραθερίζει, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις πρόσφατες δυναμικές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας και προέβλεψε περαιτέρω βελτίωσή τους μέσα στο έτος, αν και ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιμάκωση των εμπορικών αντιπαραθέσεων θα ανακόψει τη «φόρα» της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

«Όπως γνωρίζετε, οδεύουμε να καταγράψουμε ρεκόρ στην ανάπτυξη. Κανένας δεν το πίστευε ότι θα ήταν τόσο πάνω, ούτε καν σχεδόν 2% κι είμαστε στο 4,1%» είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

«Και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα ψηλότερα» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «με τις νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έλθουν, η οικονομία θα μπορέσει να «πάει πολύ πιο μακριά. Κάποιοι λένε ότι θα είναι 5%» είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι προβλέπουν τέτοιες επιδόσεις, ούτε ποιες είναι οι συμφωνίες, που έρχονται, αν και πιθανότατα αναφερόταν στην επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε το 5%. Για άλλη μια φορά, αυτοί είναι αριθμοί που ο κόσμος δεν πίστευε, αλλά θεωρώ αληθινά ότι μπορούμε να πάμε πολύ πιο ψηλά» τόνισε.

Σχετικά άρθρα