Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Πλήρως λειτουργική το 2019 η Αναπτυξιακή Τράπεζα – Τι είπε με Γκουαλτιέρι

Δραγασάκης: Πλήρως λειτουργική το 2019 η Αναπτυξιακή Τράπεζα – Τι είπε με Γκουαλτιέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τράπεζες,

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Nομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη. Ο κ. Γκαλτιέρι είναι επικεφαλής ομάδας ευρωβουλευτών της Επιτροπής, οι οποίοι βρίσκονται σε διήμερη αποστολή στην Αθήνα.

Ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Γκουαλτιέρι για τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια.

«Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η έμφαση για την επόμενη περίοδο στρέφεται στην ανάπτυξης της οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, επισήμανε ότι είναι πολύ θετικό ότι ο κ. Γκουαλτιέρι είναι εισηγητής για τη νέα φάση του «Juncker plan» από το 2020 και μετά («InvestEU»), καθώς διανοίγονται νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Ο κ. Γκουαλτιέρι συνεχάρη την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι η ρύθμιση που αποφασίστηκε για το χρέος το καθιστά βιώσιμο, προσφέροντας την προβλεψιμότητα που χρειάζονται οι αγορές.

Από την πλευρά του, έκανε σαφές και εκείνος ότι στόχος, πλέον, είναι η ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, με την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τόσο ο κ. Δραγασάκης, όσο και ο κ. Γκουαλτιέρι συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμο για την Ελλάδα να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα, όπως και κάθε νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο την κινητοποίηση κάθε δυνατού πόρου που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ανέλυσε τον συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Μάλισταν δήλωσε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019.

Ο κ. Γκουαλτιέρι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επόμενα βήματα σε αυτό το πεδίο και σημείωσε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό και την αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα