Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Προχωράνε οι αγωγοί φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας και Τουρκίας στην Ευρώπη

Ρωσία: Προχωράνε οι αγωγοί φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας και Τουρκίας στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream-2, Αγωγός Turkish Stream, Αλεξάντερ Νόβακ, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Οι αγωγοί Nord Stream-2 για τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας και Turkish Stream από το έδαφος της Τουρκίας, κυριαρχούν στις συνομιλίες του Ρώσου υπουργού Ενέργειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ σε συνομιλίες στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς, συζήτησε, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας και Τουρκίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας στη Μόσχα.

«Οι πλευρές συζήτησαν τη συνεργασία Ρωσίας – ΕΕ στον ενεργειακό τομέα. Ιδιαίτερα για την τρέχουσα κατάσταση με την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, καθώς και για τις προοπτικές και τον αποσυγχρονισμό του ενεργειακού συστήματος των χωρών της Βαλτικής από το ενεργειακό δίκτυο BRELL μετά το 2025», τονίζει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Επίσης κατά την διάρκεια των συνομιλιών επικαιροποιήθηκε το καθεστώς που αφορά την υλοποίηση των κοινών έργων υποδομής που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, τα οποία αποσκοπούν στην διαφοροποίηση των οδεύσεων διέλευσης του φυσικού αερίου και την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ, σημειώνει η ανακοίνωση.

ΕΕ και Ρωσία θα συγκαλέσουν τριμερή συνάντηση με θέμα το φυσικό αέριο με την συμμετοχή της Μόσχας, του Κιέβου και των Βρυξελλών, στα μέσα Ιουλίου.

Η Κομισιόν προτείνει στις άλλες δύο πλευρές να συζητήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε σχέση με την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, μόλις ολοκληρωθεί το 2019 η δεκαετής διμερής συμφωνία, και την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

Σχετικά άρθρα