Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θετική εισήγηση του ESM για την τελευταία δόση – Κανονικά στις 15 Ιουνίου

Θετική εισήγηση του ESM για την τελευταία δόση – Κανονικά στις 15 Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο,

Θετική ήταν η εισήγηση του ESM για έγκριση της υποδόσης του 1 δις. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Ωστόσο, το τυπικό «πράσινο φως» για την εκταμίευση του παραπάνω ποσού αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες΄(πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα) οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του EWG, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ η ελληνική πλευρά θα δώσει κάποια επιπλέον στοιχεία για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να είναι διαθέσιμα χθες. Επομένως, η σημερινή συνεδρίας των διευθυντών του ESM δεν αναμένεται να προεγκρίνει ουσιαστικά την εκταμίευση του 1 δις.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε σχετικά πως “η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου. Όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και μετά το πέρας της 2ης αξιολόγησης όταν η θετική εισήγηση του ESM είχε δοθεί στις 26 Οκτώβρη του 2017 και το τυπικό «πράσινο φως» στις 30 Οκτώβρη.

Σχετικά άρθρα