Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα τάρταρα η τουρκική οικονομία: Καλπάζει το κόστος δανεισμού – Βυθίζεται η λίρα

Στα τάρταρα η τουρκική οικονομία: Καλπάζει το κόστος δανεισμού – Βυθίζεται η λίρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Τουρκία, Χρηματιστήριο,

Το δράμα της τουρκικής οικονομίας συνεχίζεται ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ και τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας που θα γίνει την Πέμπτη και στο αν θα αποφασίσει να αυξήσει εκ νέου το βασικό της επιτόκιο.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εξακολουθούν να αυξάνονται, με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 14,86% από 13,54% που ήταν στις 29 Μαΐου.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση του επιτοκίου των 3ετών ομολόγων, τα οποία διαμορφώνονται στο 17,36% από 15,94% που ήταν στις 29 Μαΐου, ενώ και το επιτόκιο του 5ετους ομολόγου έχει αυξηθεί από το 14,62% που ήταν στις 29 Μαΐου στο 15,68% σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική λίρα που ανέκαμψε προσωρινά μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας στις 23 Μαΐου από το 13,5% στο 16,5%, υποχωρεί και πάλι, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται κοντά στις 4,61 λίρες ανά δολάριο.

Ο Ερκέν Ερκουτζέλ της Morgan Stanley αναμένει, να προσωρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύριο σε νέα αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης στο 17,25% και έως το τέλος του 2018 να το αυξήσει στο 18%.

Σχετικά άρθρα