Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ «στραγγαλίζει» τη Γερμανία – «Θα εξαφανίσω τα γερμανικά αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ»

Ο Τραμπ «στραγγαλίζει» τη Γερμανία – «Θα εξαφανίσω τα γερμανικά αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, Αυτοκινητοβιομηχανίες, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Παρουσιάσεις Αυτοκινήτων - Νέα για το Αυτοκίνητο,

Στόχος του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να οδηγήσει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός της αμερικανικής αγοράς, όπως υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, επικαλούμενη πληροφορίες για σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού πρόεδρου στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Επικαλούμενο Ευρωπαίους και Αμερικανούς διπλωμάτες, που δεν κατονομάζονται, το δημοσίευμα της Wirtschaftswoche αναφέρει πως ο Τραμπ δήλωσε στον Μακρόν τον Απρίλιο ότι θα εμμείνει στην εμπορική του πολιτική για τόσο καιρό «ώστε να μην κυκλοφορούν πια μοντέλα της Mercedes-Benz στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης».

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα ελέγχουν το 90% της αμερικανικής αγοράς πολυτελών οχημάτων.

Η BMW πέραν του ομώνυμου σήματος έχει και το σήμα της Rolls-Royce, η Daimler τη Mercedes-Benz και η Volkswagen τα Bentley, Bugatti, Porsche και Audi.

Το περιοδικό θυμίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε έρευνα για τις εισαγωγές αυτοκινήτων στη χώρα, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στην επιβολή πρόσθετων δασμών.

Από την πρώτη στιγμή ειδικοί τόνιζαν ότι μεγάλος χαμένος σε αυτή την περίπτωση θα είναι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Γερμανία είναι άλλωστε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, μεταξύ των κρατών- μελών της Ε.Ε.

Η αξία των ευρωπαϊκών εισαγωγών επιβατικών οχημάτων από τις ΗΠΑ πέρυσι ήταν 6,2 δισεκ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές της ΕΕ προς τις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών ACEA.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συναρμολόγησαν πέρυσι 804.000 αυτοκίνητα σε αμερικανικά εργοστάσια, αλλά και εξήγαγαν επιπλεον 657.000 στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση VDA.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται, εν τω μεταξύ, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα θέσει σε ισχύ τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα