Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσπαθούν στα Κατεχόμενα να μην τους παρασύρει στον πάτο η πτώση της τουρκικής λίρας

Προσπαθούν στα Κατεχόμενα να μην τους παρασύρει στον πάτο η πτώση της τουρκικής λίρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Οικονομική Κρίση, Τουρκία,

Την επιδότηση του γάλακτος για να μην αυξηθεί η τιμή του και την αποτροπή περαιτέρω αύξησης 41 κουρούς (υποδιαίρεση της τουρκικής λίρας – 1 λίρα ισοδυναμεί με 100 κουρούς), αποφάσισε η κατοχική «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα της Κύπρου και ανακοίνωσε γραπτώς την Παρασκευή ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν.

Την Πέμπτη ο κ. Ερχιουρμάν είχε δηλώσει ότι μελετούσαν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νομισματικής κρίσης με την πτώση της λίρας και θα τα ανακοίνωνε Πέμπτη βράδυ ή Παρασκευή.

Στη γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι η μείωση των αποθεμάτων στο «ταμείο σταθεροποίησης τιμών» οδήγησε σε αύξηση 41 κουρούς στο πετρέλαιο, όμως προέβησαν σε «νομικές» ρυθμίσεις και η αύξηση αποτράπηκε.

Ο κατοχικός «πρωθυπουργός» σημειώνει ως μια από τις διαφορές του ψευδοκράτους με την Τουρκία στις συνέπειες της πτώσης της λίρας είναι η ευρεία χρήση της αγγλικής στερλίνας στα κατεχόμενα και η εξάρτησή τους από τις εισαγωγές.

Η «κεντρική τράπεζα» αλλά και το «υπουργείο δημοσιονομικών» έχουν πολύ περιορισμένα εργαλεία στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία, πρόσθεσε.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι στην ατζέντα της κατοχικής «κυβέρνησης» είναι να επιταχυνθούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και να εξετάσουν γρήγορα την περιπτώσεις εξαίρεσης και απαλλαγής από τον φόρο και να προχωρήσουν με τον αγώνα ενάντια στην παραοικονομία.

Είναι αποφασισμένοι, είπε, από την μια να καθορίσουν μέτρα για να προστατεύσουν την κινητικότητα της οικονομίας και την αγοραστικό δύναμη των πολιτών και από την άλλη με θάρρος να διαχειριστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα της οικονομίας.

«Οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες και τα προβλήματά μας μεγάλα», ωστόσο, όπως είπε, η «κυβέρνηση» δεν έχει πρόθεση σε τέτοιες δύσκολες εποχές να είναι απλά θεατής.

Θα συνεχίσουν, ανέφερε, τις συσκέψεις με ειδικούς και την επικοινωνία και διαβούλευση με την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα