Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι λένε ότι το Σίτι του Λονδίνου έχει γίνει «καταφύγιο» για το βρώμικο χρήμα της Ρωσίας

Ποιοι λένε ότι το Σίτι του Λονδίνου έχει γίνει «καταφύγιο» για το βρώμικο χρήμα της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Μαύρο Χρήμα, Ρωσία,

Το Σίτι του Λονδίνου χρησιμοποιείται ως καταφύγιο, στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και οι σύμμαχοί του κρύβουν «περιουσιακά στοιχεία διαφθοράς».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε έκθεσή της η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βρετανικής Βουλής, η οποία και προειδοποιεί ότι κάνοντας τα στραβά μάτια στο βρώμικο χρήμα, το Σίτι υπονομεύει την εθνική ασφάλεια.

«Η ληθαργική απάντηση εκλαμβάνεται από εκείνους ως απόδειξη ότι δεν τολμούμε να τους σταματήσουμε… οι αγορές του Λονδίνου διευκολύνουν τις προσπάθειες του Κρεμλίνου» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής των Τόρις, Τομ Τάγκεντχατ.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ασφαλείας, αρμόδιος για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, Μπεν Γουάλας σημείωσε πως δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει στοιχεία στην Επιτροπή:

«Φοβάμαι ότι μία τέτοια παραλειψη αποδυναμώνει τις βάσεις της έκθεσης» σχολίασε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όσα μέσα έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει όσους απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Όπως είπε θα ερευνηθούν εις βάθος ενδεχόμενα «κενά» στο καθεστώς κυρώσεων κατά της ρωσικής κυβέρνησης και επιχειρηματιών, που συνδέονται με τον πρόεδρο Πούτιν, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να αντλούν κεφάλαια μέσω του Σίτι.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η έκθεση φέρει τον τίτλο: «Ο χρυσός της Μόσχας: Η ρωσική διαφθορά στο Ηνωμένο Βασίλειο» και σε αυτήν επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom είχε τη δυνατότητα να αντλήσει κεφάλαια από την έκδοση ομολόγων στο Λονδίνο, λίγες μόλις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σκρίπαλ.

Σχετικά άρθρα