Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πονοκέφαλος στο Oικονομικό Eπιτελείο: Αναζητούν 1 δισ. για δικαστικούς και ενστόλους

Πονοκέφαλος στο Oικονομικό Eπιτελείο: Αναζητούν 1 δισ. για δικαστικούς και ενστόλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαστικοί Λειτουργοί, Ειδικά Μισθολόγια, Μισθοί, Συμβούλιο της Επικρατείας, Σώματα Ασφαλείας, Υπουργείο Οικονομικών,

Ισχυρό πονοκέφαλο προκαλούν στο οικονομικό επιτελείο οι αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων για τα ειδικά μισθολόγια, που απειλούν με ανατροπή της καλής πορείας του προϋπολογισμού και νέα μέτρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι το κόστος ενδεχόμενης επαναφοράς όλων των ειδικών μισθολογίων στα επίπεδα του 2012 θα έφτανε το 1 δισ. ευρώ, όμως μόνο τα χρήματα για τους δικαστικούς έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους για να αποφύγει αυτό το «τσουνάμι» ή να περιορίσει το εύρος του, αλλά όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι η προχθεσινή τροπολογία για την αποκατάσταση των μισθών των δικαστικών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και δύσκολα θα αποφευχθεί η γενίκευση ανάλογων διεκδικήσεων από τους υπαλλήλους των λοιπών ειδικών μισθολογίων.

Άλλωστε, ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει ευνοϊκά και για τους ενστόλους, με το υπουργείο Οικονομικών να διαμηνύει ότι περιμένει την «καθαρογραμμένη» απόφαση για να δει πώς θα κινηθεί.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στο Μνημόνιο για τη λήψη «συμψηφιστικών» μέτρων, σε περίπτωση δικαίωσης των υπαλλήλων από τα δικαστήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί να βρει από αλλού τα ποσά που θα δώσει για την επιστροφή των ειδικών μισθολογίων στα επίπεδα του 2012.

Σχετικά άρθρα