Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Οδεύουμε προς καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή

Τζανακόπουλος: Οδεύουμε προς καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μνημόνιο, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Νησιά Αιγαίου, Οικονομική Ανάπτυξη, Τουρκία,

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό στην βραχονησίδα ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε πως υπάρχει επικοινωνία μεταξύ διπλωματικών αξιωματούχων.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κύριος Γιλντιρίμ είναι προκλητικός. Δεν δεχόμαστε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Τόνισε πως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε όσα λέει. Η Τουρκία πρέπει να πάρει αποφάσεις για αποκλιμάκωση.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα». «Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών” ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό

«Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και με τους υπόλοιπους θεσμούς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τον Αύγουστο του 2018, συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οδεύουμε προς καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή – Το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ κατέρρευσε

«Έχει προεξοφληθεί ότι οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος. Σχολίασε ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας η ΝΔ αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο», για να τονίσει ότι «για άλλη μια φορά όμως το πολιτικό της σχέδιο αυτό κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας».

Η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης με την πΓΔΜ

«Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Σημείωσε ότι στην διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση εστίασε σε δύο κυρίως ζητήματα: «Πρώτον την σύνθετη ονομασία και δεύτερον την ισχύ της ονομασίας έναντι όλων πράγμα που προϋποθέτει τη σχετική συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα».

«Η συμφωνία για να είναι δίκαιη και βιώσιμη πρέπει να καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από την πΓΔΜ να καλύψει το απαιτούμενο έδαφος»

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από την πΓΔΜ να καλύψει και εκείνη το απαιτούμενο έδαφος. Δεν πρέπει να αφήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας για λύση που έχει δημιουργηθεί να πάει χαμένο», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Τόνισε ότι «αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, τόσο στη γείτονα όσο και στη χώρα μας». Κάλεσε τη ΝΔ «να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια», σημειώνοντας ότι «έχει πολιτικό χρέος να στηρίξει την εθνική γραμμή».

Σχετικά άρθρα