Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην τελική ευθεία οι φορολογικές δηλώσεις

Στην τελική ευθεία οι φορολογικές δηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Αφορολόγητο Όριο, Φορολογία, Φορολογικές Δηλώσεις,

Ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις.

Και φέτος οι δηλώσεις δεν παρουσιάζουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι καθώς οι διαφορές περιορίζονται στην κατάργηση της έκπτωσης του φόρου για ιατρικές, φαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, αλλά και τις αλλαγές που υπάρχουν στον τρόπο κατοχύρωσης του δικαιώματος ετήσιας έκπτωσης φόρου.

Συγκεκριμένα η έκπτωση φόρου έως 1.900 – 2.100 ευρώ από μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες θα γίνεται μόνο εφόσον το 2017 οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τους για αγορές υπηρεσιών και αγαθών κάλυψαν τουλάχιστον το 10% έως και το 18,75% ανάλογα με το ύψος του συνολικού ετήσιου δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από μισθούς, συντάξεις ή από αγροτικές δραστηριότητες προβλέπεται έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ.

Συγκεκριμένα ανάλογα με το εισόδημα που ο φορολογούμενος απέκτησε το 2017 για να έχει έκπτωση φόρου θα πρέπει να έχει κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με ποσοστό:

-10% του ετήσιου εισοδήματός του εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ.

-10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού εφόσον το ατομικό του εισόδημα ανέρχεται σε 10.001 έως και 30.000 ευρώ.

-10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ, 15% επί των επόμενων 20.000 ευρώ και 20% επί του υπερβάλλοντος ποσού εφόσον το ετήσιο εισόδημά του ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Εφόσον δεν έχουν πραγματοποιήσει αυτές τις ελάχιστες πληρωμές με κάρτα τότε για την αξία των πληρωμών με ηλεκτρονικό χρήμα που τους λείπει τους επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22%.

Από την υποχρέωση να έχουν κάνει έστω και το ελάχιστο ποσοστό αγορών με ηλεκτρονικό χρήμα εξαιρούνται οι υπάλληλοι υπουργείου Εξωτερικών, ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης, φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς προορισμούς, φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο, φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, φαντάροι, φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακρόχρονης νοσηλείας, όσοι διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και σε ψυχιατρικά καταστήματα αλλά και οι φυλακισμένοι.

Σχετικά άρθρα