Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα… Erdoganomics φουσκώνουν το έλλειμμα της Τουρκίας

Τα… Erdoganomics φουσκώνουν το έλλειμμα της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Αντιμέτωπη με την κατρακύλα της λίρας, υψηλό πληθωρισμό και ένα φουσκωμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είναι η Τουρκία, καθώς τα Εrdoganomics επιμένουν σε πολιτικές πέραν της παραδοσιακής οικονομικής λογικής.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα από την τουρκική στατιστική υπηρεσία, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στα 4,152 δισ. δολάρια.

Αν και είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τον Ιανουάριο (7,03 δισ. δολ.), είναι σχεδόν διπλάσιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Τον Φεβρουάριο του 2017 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της γειτονικής χώρας εμφάνιζε έλλειμμα 2,5 δισ. δολαρίων, το οποίο και ήταν σαφώς πιο διαχειρίσιμο.

Αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προβλέπουν ότι στο σύνολο του 2018 το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας θα διευρυνθεί στα 51,5 δισ. δολάρια από 47,17 δισ. δολάρια το 2017. Εάν οι εκτιμήσεις τους επιβεβαιωθούν θα είναι μακριά από τον επίσημο στόχο για έλλειμμα 40 δισ. δολαρίων ή 4,3% του ΑΕΠ.

Σχετικά άρθρα