Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο «χαστούκι» για την Uber: Κόλαφος η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Νέο «χαστούκι» για την Uber: Κόλαφος η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκινητιστές, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ταξί (Όχημα Δημόσιας Μεταφοράς),

Σε μία απόφαση κόλαφο για την πλατφόρμα μεταφορών Uber προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, στηρίζοντας το δικαίωμα κρατών να διώκουν ποινικώς την παράνομη άσκηση της δραστηριότητας μεταφορών μέσω της πλατφόρμας, χωρίς να κοινοποιήσουν προηγουμένως στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η άσκηση της δραστηριότητας αυτής συνιστά ποινικό αδίκημα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση με αφορμή την απαγόρευση της υπηρεσίας UberPop στη Γαλλία, η οποία αφορούσε τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων οδηγών από την Uber, σε σύγκριση με την απόφαση που ελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου 2017 στην υπόθεση της «Uber Ισπανία», και η οποία προέβλεπε ότι η παρεχόμενη υπηρεσία UberPop εμπίπτει στον τομέα των μεταφορών και δεν συνιστά υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας κατά την έννοια της οδηγίας.

«Τα μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να διώκουν ποινικά τις παράνομες δραστηριότητες των υπηρεσιών μεταφορών στο πλαίσιο της UberPop χωρίς να κοινοποιούν προηγουμένως το σχέδιο νόμου στην Κομισιόν», αναφέρει η απόφαση.

Επομένως, δεδομένου ότι η υπηρεσία UberPop δεν εμπίπτει στην οδηγία, το Δικαστήριο κρίνει ότι δεν ισχύει η υποχρέωση προηγούμενης κοινοποίησης στην Επιτροπή, η οποία προβλέπεται από την οδηγία αυτή.

Η Uber, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο είδος της, διαθέτει εξουσιοδοτημένους οδηγούς σε περισσότερες από 600 πόλεις του κόσμου.

Σχετικά άρθρα