Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.: Είμαστε σε επαφές με το Πεκίνο αλλά θα προασπιστούμε τα συμφέροντά μας

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.: Είμαστε σε επαφές με το Πεκίνο αλλά θα προασπιστούμε τα συμφέροντά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Στίβεν Μνούχιν,

Σε τακτική επικοινωνία με το Πεκίνο βρίσκεται η Ουάσιγκτον, με στόχο να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση στην μεταξύ τους εμπορική διαμάχη, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούχιν. Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ θα προασπιστούν τα συμφέροντά τους.

«Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους συχνά. Εγώ ο ίδιος είμαι σε επαφές» είπε ο Αμερικανός υπουργός σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

«Από τη μία είμαστε απόλυτα πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε και να μην εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους αλλά από την άλλη ο πρόεδρος είναι απόλυτα πρόθυμος να προασπιστεί τα συμφέροντά μας» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου είχε υποστηρίξει πως δεν υπάρχουν το τελευταίο διάστημα διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς οι συνθήκες το καθιστούν αδύνατο.

Αναφερόταν προφανώς στην επιβολή των αμερικανικών δασμών, αλλά και στην εντολή του Τραμπ να εξεταστεί η επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους 100 δισ. δολαρίων.

Οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών είναι ανεβασμένοι, με το Πεκίνο να διαμηνύει πως εάν η νέα προειδοποίηση γίνει πράξη, είναι έτοιμο να απαντήσει αναλόγως.

Σχετικά άρθρα