Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κλείδωσαν” επενδύσεις μαμούθ 3 δισ. μέσα σε ένα διήμερο

“Κλείδωσαν” επενδύσεις μαμούθ 3 δισ. μέσα σε ένα διήμερο

Ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις παρατηρούνται στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, με το οικονομικό κλίμα να δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον τομέα των επενδύσεων που για το 2017 “έκλεισαν” προσεγγίζοντας τα 4 δισ. ευρώ.

Την αυξητική αυτή τάση υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για “τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικά τριων δις που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διήμερο”.

Αυτά “πιστοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, που συμβάλλουν στην δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, παραθέτοντας αναλυτικά τα τρία επενδυτικά πρότζεκτς.

Συγκεκριμένα,

– η επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.

– η δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συμφώνησαν να δημιουργήσουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company. Το νέο αυτό fund είναι ήδη έτοιμο να λειτουργήσει και να δώσει πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια, στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

– η επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και την παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

Σχετικά άρθρα