Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αδειάζει το FDP: “Οι προϋποθέσεις για την 4η δόση έχουν εκπληρωθεί”

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αδειάζει το FDP: “Οι προϋποθέσεις για την 4η δόση έχουν εκπληρωθεί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Eurogroup, Handelsblatt, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο,

«Στη βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους Θεσμούς, θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της τέταρτης δανειακής δόσης έχουν εκπληρωθεί».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την σημερινή (Τετάρτη 21/3) δήλωση του Κρίστιαν Ντυρ, αναπληρωτή επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP) στην Handelsblatt, ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει την εκταμίευση στην αρμόδια Επιτροπή, επειδή η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

«Το θέμα της Ελλάδας βρισκόταν και στην ημερήσια διάταξη του τελευταίου Eurogroup. Εκεί οι Θεσμοί επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκταμίευση.

»Πάνω σε αυτή την βάση ενημερώσαμε το Κοινοβούλιο και θα ενημερώσουμε τώρα και την Επιτροπή Προϋπολογισμού, και κατόπιν τούτου η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα εκφράσει την άποψή της στο θέμα. Εμείς πάντως θεωρούμε, στην βάση των πληροφοριών, που έχουμε από τους Θεσμούς, ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση έχουν εκπληρωθεί», δήλωσε ο κ. Κόλμπεργκ στην ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Την εισήγηση του Eurorgoup για την εκταμίευση αναμένεται να ακολουθήσουν και τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Σχετικά άρθρα