Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χαστούκι” Ρέγκλινγκ σε Στουρνάρα-Μητσοτάκη: Όχι προληπτική γραμμή και νέα μέτρα

“Χαστούκι” Ρέγκλινγκ σε Στουρνάρα-Μητσοτάκη: Όχι προληπτική γραμμή και νέα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κλάους Ρέγκλινγκ, Οικονομική Ανάπτυξη, Φορολογία,

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ. Υποστήριξε πως δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει προληπτική γραμμή πιστώσεων και προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις από δημοσιονομικής πλευράς και πρόσθεσε: «πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να ενδυναμώσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης».

Μείωση φόρων

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων, λέγοντας: «Στηριζόμενοι στις προβλέψεις που είναι πολύ κοντά στις προβλέψεις της κυβέρνησης, αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του 2019, εφαρμοστούν, τότε θα υπάρξει δυνατότητα μείωσης της φορολογίας».

Σχετικά με το ποιοι φόροι μπορούν να μειωθούν είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις.

«Κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Είμαι αισιόδοξος με βάση τις σημερινές προβλέψεις. Πρέπει να γνωρίζουμε βέβαια ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αλλάξει, υπάρχουν πάντα εξωτερικοί παράγοντες που δεν τους ελέγχει η Ελλάδα. Αλλά βασισμένοι σε αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να πάρουμε επιπρόσθετες αποφάσεις από δημοσιονομικής πλευράς, που να είναι δύσκολες. Ακριβώς το αντίθετο, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης», είπε.

«Καμπανάκι»

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ είπε επίσης πως ελπίζει «να μην επιστρέψουν οι παλιές συνήθειες», οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα «σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί σκληρή προσαρμογή».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, καθώς «έχει καταγραφεί πρόοδος πρόσφατα, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν πάντα κίνδυνοι, ωστόσο συμπλήρωσε πως τη δεδομένη στιγμή οι αγορές είναι σταθερές.

Ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως με τα τωρινά δεδομένα, δεν είναι απαραίτητη η προληπτική γραμμή πίστωσης, αν και πιστεύει πως ορθώς ο κ. Στουρνάρας προχώρησε σε αυτή την επισήμανση, μιας και αυτό αποτελεί μια από τις επιλογές που διαθέτει η κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα