Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν στην Ουάσιγκτον ο Ν. Παππάς κι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου

Τι συζήτησαν στην Ουάσιγκτον ο Ν. Παππάς κι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Παππάς, Ουάσιγκτον, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται ενημέρωσε τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Μετά τη συνάντησή τους, που έγινε στο Department of Commerce, ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

“Δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία για τη συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, από τη συγκεκριμένη, αφού πραγματοποιήθηκε τη μέρα που η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία στις αγορές, προσελκύοντας υπερδιπλάσια κεφάλαια από όσα ζητούσε και, μάλιστα, με ένα επιτόκιο που κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε ποτέ να πετύχουμε.

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας, του γεγονότος ότι η χώρα μας έχει επανέλθει στην κανονικότητα, οι επιδόσεις της είναι ήδη πολύ σημαντικές, ενώ και η προοπτική για το μέλλον είναι ακόμη πιο αισιόδοξη.

Ακριβώς για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το φιλικό της κλίμα προς τις ξένες επενδύσεις, ενημέρωσα τον Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της χώρας μας και των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Η αμερικανική πλευρά και προσωπικά ο κ. Ρος δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπου τιμώμενη χώρα είναι η ΗΠΑ, ως ευκαιρία να βρεθούν στην Ελλάδα σημαντικές αμερικανικές επιχειρήσεις και να αναπτύξουν μόνιμες σχέσεις με αντίστοιχες ελληνικές και -μέσω αυτών- με την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου μού επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος τη ΔΕΘ.”

Σχετικά άρθρα