Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση: Εκταμιεύεται δόση 6,7 δισ. ευρώ – Θετικές προβλέψεις από την Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση: Εκταμιεύεται δόση 6,7 δισ. ευρώ – Θετικές προβλέψεις από την Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Eurogroup, Ευρωζώνη, Μάριο Σεντένο, Πιέρ Μοσκοβισί,

Ολοκλήρωσε το Eurogroup τις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόση 6,7 δισ. ευρώ και χαιρέτισαν την υλοποίηση των σχεδόν όλων των προαπαιτούμενων της γ΄ αξιολόγησης.

Την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ενώ τόνισε ότι με το κλείσιμο όλων των προαπαιτουμένων, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι επετεύχθη επίσης συμφωνία για το ύψος της επόμενης δόσης, η οποία θα ανέρχεται σε 6,7 δισ. ευρώ.

Από τα 6,7 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι εντός του Φεβρουαρίου θα εκταμιευτούν τα 5,7 δισ. ευρώ, ενώ τον Απρίλιο θα εκταμιευτεί το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ.

Είπε επιπλέον ότι είναι ζωτικής σημασίας πο η «ιδιοκτησία» του προγράμματος θα περάσει πλέον στην Ελλάδα.

Επεσήμανε εξάλλου ότι τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. θα διερευνήσουν πώς θα συνδεθεί με τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον χρειαστεί.

Μοσκοβισί: Μια καλή ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

Για μια καλή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Όπως είπε είναι καλή μέρα «όχι μόνο γιατί η Ελλάδα αναμένεται να βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα, αλλά γιατί θα είναι πάλι μια “κανονική” χώρα στην Ευρωζώνη».

Σχετικά άρθρα