Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να φέρει σε ισορροπία τις δουλειές με τους Κινέζους «παλεύει» ο Μακρόν

Να φέρει σε ισορροπία τις δουλειές με τους Κινέζους «παλεύει» ο Μακρόν
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κίνα,

Διευκολύνσεις σε κινεζικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στη Γαλλία σκοπεύει να παραχωρήσει ο Εμάνουελ Μακρόν, με αντάλλαγμα να εξασφαλίσει μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι εμπορικές ανισορροπίες θα οδηγήσουν σε προστατευτισμό.

Στόχος του Μακρόν είναι να περιοριστεί το εμπορικό έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ανάμεσα σε Παρίσι και Πεκίνο.

Κατά την επίσκεψή του, την πρώτη στην οκτάμηνη θητεία του, ο Μακρόν συνοδεύεται από 50 επιχειρηματίες.

Ορισμένοι εξ αυτών είναι τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου.

Ανάμεσά τους βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών Airbus, BNP Paribas, AccorHotels, EDF and LVMH.

«Έχουμε μια πρόσβαση στις αγορές που δεν είναι ισορροπημένη, ούτε ικανοποιητική», δήλωσε ο Μακρόν σε εκπροσώπους του γαλλικού και του κινεζικού επιχειρηματικού κόσμου σε εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων στο Πεκίνο.

Όπως πρόσθεσε, εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί, η πρώτη αντίδραση θα είναι «να καταστούν πιο κλειστές και οι δύο πλευρές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, οι συνεχείς περιορισμοί της Κίνας σε ξένες επιχειρήσεις θα είναι επιζήμιοι, καθώς θα πυροδοτήσουν παρόμοια μέτρα στην Ευρώπη.

Η κυβέρνησή του έχει ζητήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις επενδύσεις Κινέζων στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς, ανησυχώντας για την προστασία των γαλλικών συμφερόντων και της ασφάλειας.

Ικανοποιημένη η γαλλική αποστολή

Πάντως, οι αξιωματούχοι της γαλλικής αποστολής μιλούν για επιτυχημένη επίσκεψη.

Ένας εξ αυτών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «θα πετύχουμε περισσότερα απ’ ό,τι απλά συμβολικές κινήσεις».

Στο εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων, η γαλλική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού Fives υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, η οποία θα δημιουργήσει ένα κέντρο logistics στη Γαλλία προκειμένου να προωθεί γαλλικά τρόφιμα και προϊόντα πολυτελείας προκειμένου να πωλούνται διαδικτυακά στην Κίνα.

Η JD.com συμφώνησε να πουλά γαλλικά προϊόντα αξίας 2 δισ. ευρώ, μεταξύ αυτών το κονιάκ Remy Martin ή το εμφιαλωμένο νερό Evian, στην ιστοσελίδα της τα επόμενα δύο χρόνια.

Σχετικά άρθρα