Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το χρηματιστήριο του Ισραήλ λέει «όχι» σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Το χρηματιστήριο του Ισραήλ λέει «όχι» σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bitcoin, Αγορές Κεφαλαίου, Ισραήλ, Τελ Αβίβ, Χρηματιστήριο,

Απαγόρευση διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ για τις εταιρείες που βασίζονται στο bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα προτείνει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Ισραήλ, δήλωσε σε επιχειρηματικό συνέδριο πως θα θέσει την πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου του Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα.

Αν εγκριθεί, θα πρέπει να περάσει από δημόσια ακρόαση και στη συνέχεια να υπάρξει τροποποίηση στους κανόνες του χρηματιστηρίου.

«Αν έχουμε μια εταιρεία η κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι τα ψηφιακά νομίσματα, δεν θα το επιτρέψουμε. Αν είναι ήδη εισηγμένη, η διαπραγμάτευσή της θα ανασταλεί», είπε ο κ. Σμουέλ Χάουσερ, προσθέτοντας πως το Χρηματιστήριο του Ισραήλ πρέπει να βρει τους κατάλληλους κανονισμούς για τέτοιες εταιρείες.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε εταιρείες που θα επηρεαστούν από την απαγόρευση, όμως υπάρχουν τουλάχιστον δυο εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ που σήμερα χαρακτηρίζουν τα ψηφιακά νομίσματα ή την τεχνολογία των ψηφιακών νομισμάτων ως ζωτικής σημασίας για τις δραστηριότητές τους: η Blockchain Mining και η Fantasy Network.

Οι μετοχές της Blockchain, που μόλις την Κυριακή άλλαξε την ονομασία της από Natural Resources που ήταν προηγουμένως, έχουν κάνει ράλι περίπου 5.000% τους τελευταίους μήνες, μετά την ανακοίνωσή της πως θα επικεντρώσει την προσοχή της από την εξόρυξη χρυσού και σιδήρου στο mining κρυπτονομισμάτων. Χθες, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε απώλειες 4,2%.

Η Fantasy Networks, που προηγουμένως ήταν εταιρεία gaming, γνωστοποίησε τον Δεκέμβριο πως εξετάζει την πιθανότητα δραστηριοποίησης στον τομέα του blockchain, της τεχνολογίας δηλαδή πάνω στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα.

Η μετοχή της τετραπλασιάστηκε, ωστόσο τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει καταγράψει απώλειες 50%.

Σημειώνεται πως στις αρχές του μήνα ο κ. Χάουσερ δήλωσε πως οι εταιρείες που βασίζονται στα κρυπτονομίσματα δεν θα περιλαμβάνονται σε δείκτες του χρηματιστηρίου.

Σχετικά άρθρα