Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τράπεζες: Στόχος μας οι στρατηγικοί κακοπληρωτές – Προστασία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Τράπεζες: Στόχος μας οι στρατηγικοί κακοπληρωτές – Προστασία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Τράπεζες,

Την αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή εκείνων των δανειοληπτών που διαθέτουν μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία και δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο τραπεζικό σύστημα, εξέφρασαν οι διοικήσεις των τραπεζών, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ανέφεραν ότι το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση της κοινωνικής του ευθύνης, της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της ζωτικής σημασίας του κοινωνικού αγαθού της χρηματοπιστωτικής πίστης για την σταθερότητα της οικονομικής δραστηριότητας.

Για τον λόγο αυτό, όπως υποστήριξαν, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ είναι σε θέση να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες και πρόσθεσαν ότι οι σχετικές προσπάθειες έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών είπαν ότι αξιολογούν με ιδιαίτερη προσοχή τις περιπτώσεις που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και εξαντλούν κάθε περιθώριο προσφοράς ευνοϊκών και βιώσιμων ρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν, ιδίως στους οικονομικά ασθενέστερους, την διατήρηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Επίσης, ανέφεραν ότι διαπιστώνουν με ικανοποίηση πως η έναρξη της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ανάγκασε πολλούς από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές να εμφανιστούν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά άρθρα