Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασταμάτητο το ράλι – Σε επίπεδα Μαρτίου 2007 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Ασταμάτητο το ράλι – Σε επίπεδα Μαρτίου 2007 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Ελληνικά Ομόλογα, Ελληνικό Χρέος, Μνημόνιο, Χρηματιστήριο Αθηνών,

Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ σπάνε οι επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων, τα οποία έχουν βρεθεί σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης, ειδικά μετά την πετυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (swap) του περασμένου μήνα.

Την ώρα που η κυβέρνηση βαδίσει με κλεισμένη την τρίτη αξιολόγηση στην ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο και την έξοδο από τα μνημόνια, το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης να έχει μειωθεί πάνω από 40% από τις αρχές του έτους.

Σήμερα το yield βρίσκεται κάτω από το 4,2% ένα επίπεδο που δεν έχει ξανασημειωθεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται σήμερα στο 4,155% με πτώση της τάξης του 2,4% από χθες και στα επίπεδα του Μαρτίου του 2007.

Η εικόνα των ελληνικών ομολόγων πριν από λίγη ώρα

– 25ετία στο 4.90%
– 10ετία στο 4.11%
– 5ετία στο 3.27%
– 2ετία στο 1.75%

Η εντυπωσιακή βελτίωση στην αγορά ομολόγων που τροφοδότησε η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης των 5 νέων ομολόγων που προέκυψαν από το swap συνεχίζεται, προσφέροντας στους ελληνικούς τίτλους ένα ράλι το οποίο διευκολύνει σημαντικά τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα έξοδο στις αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αν και η αντίδραση ενδέχεται να είναι τεχνικού χαρακτήρα αφού τα νέα ομόλογα αύξησαν την κινητικότητα και την ρευστότητα στην αγορά, το γεγονός παραμένει πως με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης – η οποία όπως φαίνεται θα είναι η πιο σύντομη από όλες τις προηγούμενες αξιολογήσεις του προγράμματος – η βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα έχει όλα τα… φόντα να διατηρηθεί και να υλοποιήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για 2-3 νέες εξόδους στις αγορές μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την εβδομάδα, ο Philip Brown της Citigroup, στην ομιλία στα πλαίσια του Συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη, τόνισε ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων αποτελεί το “αστέρι” των αποδόσεων του 2017.

Σχετικά άρθρα