Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Παρασκευή οι πληρωμές του μερίσματος – Δίνεται παράταση σε δικαιούχους

Την Παρασκευή οι πληρωμές του μερίσματος – Δίνεται παράταση σε δικαιούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεανώ Φωτίου, Κοινωνικό Μέρισμα, Οικονομική Ενίσχυση, Υπουργείο Εργασίας,

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έκλεισε χθες τα μεσάνυχτα, ωστόσο αναμένεται ότι θα ξανανοίξει την προσεχή Δευτέρα για να δοθεί παράταση για όσους πολίτες αντιμετώπισαν προβλήματα με την αίτησή τους και πρέπει να τα διορθώσουν.

Πολίτες οι οποίοι δεν έχουν, για παράδειγμα, προλάβει να λύσουν τα προβλήματα με τον ΑΜΚΑ τους, δεν έχουν εξασφαλίσει συναίνεση από φιλοξενούμενους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο ένα μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ κ.α.

Για όλους αυτούς, θα υπάρξει και νέα πληρωμή μερίσματος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Την Παρασκευή (15/12) θα λάβουν το ποσό που τους αναλογεί πάνω από 1.300.000 δικαιούχοι.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), ποσοστό 49,87% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έχει εγκριθεί (1.222.657) λίγο πριν την εκπνοή της λήξης της προθεσμίας.

Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις σε 555.051, ενώ οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) υπολογίζονται σε 599.475.

Η ΗΔΙΚΑ δεν διευκρίνισε αν εκτός από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις θα δοθεί η δυνατότητα νέας υποβολής αίτησης για τους «φιλοξενούμενους», ή για όσους έχουν λάθη (εκούσια η εκ παραδρομής) στις φορολογικές τους δηλώσεις, που «μπλοκάρουν» τη δυνατότητα καταβολής μερίσματος.

Φωτίου: Θα δοθεί παράταση

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος για πολίτες που ενδέχεται να το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα.

Έκανε λόγο για πάνω από 1.300.000 αιτήσεις και πάνω από 3.000.000 που έχουν διαπιστωθεί ότι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.

«Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5.800.000 δοκίμασαν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Σχετικά άρθρα