Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανική Badische Zeitung: Oι ελεγκτές δεν βρίσκουν πια να “γκρινιάξουν για τίποτα”

Γερμανική Badische Zeitung: Oι ελεγκτές δεν βρίσκουν πια να “γκρινιάξουν για τίποτα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Γερμανία, Ελληνικά Ομόλογα, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφημερίδες, Οικονομική Ανάπτυξη, Ομόλογα, Υπουργείο Οικονομικών,

«Oι ελεγκτές δεν έχουν να γκρινιάξουν για τίποτα», γράφει η γερμανική εφημερίδα Badische Zeitung, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει τα προαπαιτούμενα των διεθνών πιστωτών».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αντίθετα με το παρελθόν, στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου θα βρεθεί ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να επικρατήσει φιλικότερη ατμόσφαιρα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ελλάδας.

Όπως τονίζεται για πρώτη φορά στη σχεδόν οκτάχρονη πλέον, ιστορία της ελληνικής διάσωσης, τα πράγματα δείχνουν ότι το πρόγραμμα προσαρμογής θα μπορούσε να κλείσει επιτυχώς.

«Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διαδικασίες αξιολόγησης, η τρέχουσα επιθεώρηση της πορείας εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος εξελίσσεται μέχρι στιγμής απρόσκοπτα», γράφει η εφημερίδα.

Η Badische Zeitung υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, τον Αύγουστο του 2018 εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και ένα τέταρτο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε πολιτικά να επιβληθεί στην Ευρωζώνη.

Για αυτό το λόγο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός πρέπει να μεριμνήσει ώστε από τα μέσα του 2018 η χώρα του να είναι σε θέση να επαναχρηματοδοτηθεί με λογικούς όρους από τις διεθνείς χρηματαγορές.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται επίσης στις θετικές επιδόσεις της Αθήνας στο ζήτημα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, με την καταγραφή υψηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος από τον αρχικό στόχο (2,8% του ΑΕΠ αντί 1,75%), ενώ υπογραμμίζεται ότι οι διεθνείς χρηματαγορές ανταμείβουν τα επιτυχή αποτελέσματα της οικονομικής εξυγίανσης της χώρας και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολογιακών τίτλων.

Σχετικά άρθρα