Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνογαλλική “συμμαχία” στην ψηφιακή δημιουργική οικονομία

Ελληνογαλλική “συμμαχία” στην ψηφιακή δημιουργική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ψηφιακή Οικονομία,

Νέα, ανανεωμένη συμφωνία για την ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στην ψηφιακή δημιουργική οικονομία υπεγράφη χθες στο Παρίσι, ανάμεσα στην ελληνική gi-Cluster και τη γαλλική, διεθνούς κύρους και πρωτοπόρα του τομέα, Cap digital.

Η gi-Cluster ανήκει στην ελληνική Corallia, η οποία είναι ο φορέας που διαχειρίζεται και αναπτύσσει στην Ελλάδα «Clusters-καινοτομίας», δηλαδή δίκτυα επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, με κοινό στόχο τη δημιουργία μίας εγχώριας αλυσίδας αξίας, για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων, νέων τεχνολογιών, με προορισμό τη διεθνή αγορά.

Η gi-Cluster ανήκει στην κατηγορία των «δημιουργικών βιομηχανιών» (creative industries) και έχει δύο πυλώνες, έναν ψυχαγωγικό και έναν πολιτιστικό.

Συγκεντρώνει στους κόλπους της τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον κινηματογράφο, το βίντεο, τον ήχο, τις εφαρμογές στα τηλέφωνα, στα τάμπλετς, τα βιντεοπαιχνίδια και ό,τι μπορεί να καταταχθεί ως «ψηφιακή δημιουργική βιομηχανία», όπως η ψηφιοποίηση της Ακρόπολης, των μουσείων κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του gi-Cluster, Νίκος Βογιατζής, εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Cap digital είναι η μεγαλύτερη Cluster ψηφιακών δημιουργικών βιομηχανιών στην Ευρώπη, με πάνω από 1.000 επιχειρήσεις ως μέλη, οι περισσότερες μικρομεσαίες, που έχουν δημιουργήσει περίπου 350.000 θέσεις εργασίας, στην περιοχή του Παρισιού.

Η ελληνική gi-Cluster έχει, για την ώρα, 60 επιχειρήσεις στην Αθήνα με περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Σχετικά άρθρα